Зустріч у музеї

16 листопада 2016 року учні 10 класу ГНТН разом з вихователем Т.Г. Лінчевською, вчителем української мови та літератури І.А. Кожухар, шкільним бібліотекарем Л.О. Петровою, шкільним психологом І.А. Антоненко в рамках Місячника української писемності та мови відвідали Меморіальний музей М.Л.Кропивницького, присвячений життю і творчості видатного діяча українського театру.

Музей розмістився у будинку, в якому майже 20 років життя провів Марко Лукич Кропивницький. Тут він написав класичні вже вукраїнській літературі п'єси «Глитай, або ж Павук»,«Доки сонце зійде, роса очі виїсть…»,«Дві сім'ї»та інші; тут же на початку1880-х років він сформував уславлену українську театральнутрупу.

/Files/images/almanah/krop59.jpg

Екскурсовод цікаво розповіла учням та педагогам про сім'ю драматурга й актора, про його дитинство і навчання в гімназії та університеті, про його довгий і важкий шлях у мистецтві як засновника першого професійного українського театру – театру корифеїв.

Наші школярі мали змогу ознайомитись з документами, світлинами, меморіальними речами, театральними афішами, що розповідають про життя і творчість М.Л. Кропивницького— реформатора театру, актора, режисера, драматурга, композитора, співака, педагога.

Учні відчули задоволення від екскурсії та гордість за відомих земляків.

Кiлькiсть переглядiв: 600

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.