Рада по харчуванню ГНТН
2020 - 2021 н.р.
Список
членів Ради по харчуванню
Кіровоградської гімназії нових технологій навчання
Кіровоградської міської ради Кіровоградської області
на 2020- 2021 н.р
№ п/п | ПІБ | Посада |
1 | Краснова Л.С. | директор гімназії, голова Ради по харчуванню |
2 | Ліфер О.А. | заступник директора гімназії з НВР, відповідальний за харчування у закладі |
3 | Ковальов В.Я. | завгосп закладу |
4 | Клейманова Т.В. | сестра медична |
5 | Томак І.І. | вихователь, голова профспілкового комітету гімназії |
6 | Рябоштан О.Г. | голова ради гімназії |
7 | Леонова Ольга | в.о. президента Правління учнівського самоврядування |
План
роботи Ради по харчуванню
Кіровоградської гімназії нових технологій навчання
Кіровоградської міської ради Кіровоградської області
на 2020- 2021 н.р
№ | Зміст роботи | Дата | Відпові-дальний | Прим. |
1 | 1 Про порядок організації харчування учнів у 2020-2021 н.р. в умовах адаптивного карантину. 2. Складання та затвердження плану роботи Ради по харчуванню. 3. Ознайомлення членів Ради з перспективним меню та картотекою страв. 4. Перевірка документів учнів пільгових категорій | серпень 2020 | Ліфер О.А. Томак І.І. | |
2 | 1. Про результати планової перевірки якості продуктів харчування, санітарного стану та протиепідемічних заходів у приміщення харчоблоку | жовтень 2020 | Ліфер О.А. Клейманова Т.В. | |
3 | 1. Про організацію харчування учнів у І семестрі 2020-2021н.р. в умовах адаптивного карантину 2. Про організацію харчування учнів у 2021 році. 3. Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку | грудень 2020 | Ліфер О.А. Томак І.І. | |
4 | 1. Контроль за дотриманням правил миття посуду під час організації харчування. 2. Про результати перевірки умов збереження продуктів харчування. | березень 2021 | Ліфер О.А. Клейманова Т.В. | |
5 | 1. Звіт про роботу членів Ради по харчуванню за 2020-2021 н.р. | червень 20210 | Ліфер О.А. Томак І.І. |
Звіт
про роботу Ради по харчуванню
Кіровоградської гімназії нових технологій навчання
Кіровоградської міської ради Кіровоградської області за 2020 р.
З метою контролю за організацією та якістю харчування в закладі продовжила функціонувати Рада по харчуванню, до складу якої входять 7 осіб. Члени Ради по харчуванню детально ознайомилися із нормативно-правовою базою по організації харчування та допомагають адміністрації гімназії здійснювати контроль за якістю харчування учнів.
Видано накази:
· від 13.01.20 №6-о «Про стан організації харчування учнів гімназії НТН у І семестрі 2019-2020 н.р.»;
· від 09.06.2020 №41-о «Про стан організації харчування учнів гімназії НТН у 2019-2020 н.р.»;
· від 31.08.2020 №82-о «Про організацію харчування учнів гімназії НТН 2020 н.р.».
Станом на 18 грудня 2020 року кількість дітей, охоплених всіма видами харчування у закладі становила 259 учнів. Безкоштовним харчуванням охоплені 14 учнів пільгових категорій у 5-11 класах.
Вартість одноразового харчування для дітей пільгових категорій становить 13 грн.
Дотримання норм харчування здійснювалося в межах відповідних бюджетних призначень. На належному рівні працівником харчоблоку ведеться нормативно-технологічна та нормативно-технічна документація.
За звітний період члени Ради по харчуванню провели шість засідань, на яких розглянуто такі питання:
· Про порядок організації харчування учнів у 2020 р.;
· Складання та затвердження плану роботи Ради по харчуванню;
· Ознайомлення членів Ради з перспективним меню та картотекою страв;
· Перевірка документів на учнів пільгових категорій;
· Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку;
· Про організацію харчування учнів у ІІ семестрі 2019-2020 н.р.;
· Про особливості організації харчування учнів в умовах адаптивного карантину у І семестрі 2020-2021 н.р.;
Кожне засідання Ради по харчуванню фіксується протоколом.
У закладі складено графік щотижневої перевірки роботи харчоблоку. Адміністрація закладу разом із членами Ради по харчуванню перевірила:
· санітарний стан кімнати для приймання харчів;
· дотримання меню;
· закладку продуктів;
· наявність добових проб відповідно меню;
· якість миття посуду;
· забезпеченість миючими та дезінфікуючими засобами, прибиральним матеріалом.
У 2020 році було складено 8 актів за результатами перевірки наявності продуктів харчування та умов їх зберігання. Перевірки відбулись: 30.01.2020, 28.02.2020, 31.03.2020, 20.05.2020, 30.09.2020, 30.10.2020, 30.11.2020, 28.12.2020.
Якість готової їжі у шкільній їдальні щодня перевіряється та фіксується у бракеражному журналі.
Всі продукти харчування і продовольча сировина, які надходять до комори, мають сертифікати якості і супровідні документи, дотримується графік заводу, постачання здійснюється спеціальним транспортом.
Діти привчаються до самообслуговування, вихователі, присутні у їдальні коректують поведінку вихованців за столами, дотримання ними культури споживання їжі. Дотримується температурний режим зберігання обробки продуктової сировини і видачі готових гарячих страв.
Харчоблок забезпечений матеріально-технічним обладнанням. Продукти зберігаються у спеціально обладнаній коморі де забезпечено дотримання санітарних норм і правил, у тому числі і умови товарного сусідства. Під час приготування страв суворо витримується поточність виробничого процесу.
Відповідні контролюючі органи періодично відбирають проби води для лабораторних досліджень. Результати досліджень – задовільні. У харчоблоці відведено місце для зберігання добової проби готової продукції.
Вся документація ведеться згідно з інструкцією з організації харчування й додатків до неї. Працівник харчоблоку має спецодяг, медичну книжку, дотримується правил особистої гігієни, вимог щодо організації харчування в навчальному закладі. Терези на харчоблоці гастрономічні (промарковані), пройшли метрологічні випробування. Інвентар і посуд промарковані. У закладі немає пластикового посуду.
У 2020 році не було випадків відмови від прийняття продуктів харчування з причини неналежної якості продуктів. Протягом року не було звернень щодо неякісного харчування.
Внаслідок особливостей організації харчування в умовах адаптивного карантину, заклад отримував привозні хлібобулочні вироби: «Підковка молочна», «Бублик смачний», «Рулет з маком». Вони користувалися попитом в учнів. Але якість булочки «Каштан» була низькою: зовнішні частини булочки були рваними, виглядала вона маленькою внаслідок можливого порушення виробничого процесу, товарний вигляд був не привабливим, тому цей виріб не користувався попитом.
Впроваджувати і підтримувати процедури забезпечення безпеки, засновані на принципах НАССР.
23 грудня 2020 року з обслуговуючим персоналом було проведено ознайомлення з «Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти».
Отже, як вважають члени Ради по харчуванню, організація, якість харчування школярів, матеріально-технічне забезпечення виробничих процесів, організація санітарно-просвітницької роботи з питань раціонального харчування, дотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності здійснюється на достатньому рівні і є на постійному контролі адміністрації гімназії та членів Ради по харчуванню.
Голова Ради по харчуванню Л.Краснова
Члени Ради по харчуванню:
відповідальний за харчування О.Ліфер
зав.господарством В.Ковальов
сестра медична Т.Клейманова
голова ПК І.Томак
голова Ради гімназії О.Рябоштан
в.о президента шкільного
самоврядування О.Леонова
Коментарi