Рада по харчуванню ГНТН

2020 - 2021 н.р.


Список

членів Ради по харчуванню

Кіровоградської гімназії нових технологій навчання

Кіровоградської міської ради Кіровоградської області

на 2020- 2021 н.р

№ п/п ПІБ Посада
1 Краснова Л.С. директор гімназії, голова Ради по харчуванню
2 Ліфер О.А. заступник директора гімназії з НВР, відповідальний за харчування у закладі
3 Ковальов В.Я. завгосп закладу
4 Клейманова Т.В. сестра медична
5 Томак І.І. вихователь, голова профспілкового комітету гімназії
6 Рябоштан О.Г. голова ради гімназії
7 Леонова Ольга в.о. президента Правління учнівського самоврядування


План

роботи Ради по харчуванню

Кіровоградської гімназії нових технологій навчання

Кіровоградської міської ради Кіровоградської області

на 2020- 2021 н.р

Зміст роботи Дата Відпові-дальний Прим.
1 1 Про порядок організації харчування учнів у 2020-2021 н.р. в умовах адаптивного карантину. 2. Складання та затвердження плану роботи Ради по харчуванню. 3. Ознайомлення членів Ради з перспективним меню та картотекою страв. 4. Перевірка документів учнів пільгових категорій серпень 2020 Ліфер О.А. Томак І.І.
2 1. Про результати планової перевірки якості продуктів харчування, санітарного стану та протиепідемічних заходів у приміщення харчоблоку жовтень 2020 Ліфер О.А. Клейманова Т.В.
3 1. Про організацію харчування учнів у І семестрі 2020-2021н.р. в умовах адаптивного карантину 2. Про організацію харчування учнів у 2021 році. 3. Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку грудень 2020 Ліфер О.А. Томак І.І.
4 1. Контроль за дотриманням правил миття посуду під час організації харчування. 2. Про результати перевірки умов збереження продуктів харчування. березень 2021 Ліфер О.А. Клейманова Т.В.
5 1. Звіт про роботу членів Ради по харчуванню за 2020-2021 н.р. червень 20210 Ліфер О.А. Томак І.І.

Звіт

про роботу Ради по харчуванню

Кіровоградської гімназії нових технологій навчання

Кіровоградської міської ради Кіровоградської області за 2020 р.

З метою контролю за організацією та якістю харчування в закладі продовжила функціонувати Рада по харчуванню, до складу якої входять 7 осіб. Члени Ради по харчуванню детально ознайомилися із нормативно-правовою базою по організації харчування та допомагають адміністрації гімназії здійснювати контроль за якістю харчування учнів.

Видано накази:

· від 13.01.20 №6-о «Про стан організації харчування учнів гімназії НТН у І семестрі 2019-2020 н.р.»;

· від 09.06.2020 №41-о «Про стан організації харчування учнів гімназії НТН у 2019-2020 н.р.»;

· від 31.08.2020 №82-о «Про організацію харчування учнів гімназії НТН 2020 н.р.».

Станом на 18 грудня 2020 року кількість дітей, охоплених всіма видами харчування у закладі становила 259 учнів. Безкоштовним харчуванням охоплені 14 учнів пільгових категорій у 5-11 класах.

Вартість одноразового харчування для дітей пільгових категорій становить 13 грн.

Дотримання норм харчування здійснювалося в межах відповідних бюджетних призначень. На належному рівні працівником харчоблоку ведеться нормативно-технологічна та нормативно-технічна документація.

За звітний період члени Ради по харчуванню провели шість засідань, на яких розглянуто такі питання:

· Про порядок організації харчування учнів у 2020 р.;

· Складання та затвердження плану роботи Ради по харчуванню;

· Ознайомлення членів Ради з перспективним меню та картотекою страв;

· Перевірка документів на учнів пільгових категорій;

· Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку;

· Про організацію харчування учнів у ІІ семестрі 2019-2020 н.р.;

· Про особливості організації харчування учнів в умовах адаптивного карантину у І семестрі 2020-2021 н.р.;

Кожне засідання Ради по харчуванню фіксується протоколом.

У закладі складено графік щотижневої перевірки роботи харчоблоку. Адміністрація закладу разом із членами Ради по харчуванню перевірила:

· санітарний стан кімнати для приймання харчів;

· дотримання меню;

· закладку продуктів;

· наявність добових проб відповідно меню;

· якість миття посуду;

· забезпеченість миючими та дезінфікуючими засобами, прибиральним матеріалом.

У 2020 році було складено 8 актів за результатами перевірки наявності продуктів харчування та умов їх зберігання. Перевірки відбулись: 30.01.2020, 28.02.2020, 31.03.2020, 20.05.2020, 30.09.2020, 30.10.2020, 30.11.2020, 28.12.2020.

Якість готової їжі у шкільній їдальні щодня перевіряється та фіксується у бракеражному журналі.

Всі продукти харчування і продовольча сировина, які надходять до комори, мають сертифікати якості і супровідні документи, дотримується графік заводу, постачання здійснюється спеціальним транспортом.

Діти привчаються до самообслуговування, вихователі, присутні у їдальні коректують поведінку вихованців за столами, дотримання ними культури споживання їжі. Дотримується температурний режим зберігання обробки продуктової сировини і видачі готових гарячих страв.

Харчоблок забезпечений матеріально-технічним обладнанням. Продукти зберігаються у спеціально обладнаній коморі де забезпечено дотримання санітарних норм і правил, у тому числі і умови товарного сусідства. Під час приготування страв суворо витримується поточність виробничого процесу.

Відповідні контролюючі органи періодично відбирають проби води для лабораторних досліджень. Результати досліджень – задовільні. У харчоблоці відведено місце для зберігання добової проби готової продукції.

Вся документація ведеться згідно з інструкцією з організації харчування й додатків до неї. Працівник харчоблоку має спецодяг, медичну книжку, дотримується правил особистої гігієни, вимог щодо організації харчування в навчальному закладі. Терези на харчоблоці гастрономічні (промарковані), пройшли метрологічні випробування. Інвентар і посуд промарковані. У закладі немає пластикового посуду.

У 2020 році не було випадків відмови від прийняття продуктів харчування з причини неналежної якості продуктів. Протягом року не було звернень щодо неякісного харчування.

Внаслідок особливостей організації харчування в умовах адаптивного карантину, заклад отримував привозні хлібобулочні вироби: «Підковка молочна», «Бублик смачний», «Рулет з маком». Вони користувалися попитом в учнів. Але якість булочки «Каштан» була низькою: зовнішні частини булочки були рваними, виглядала вона маленькою внаслідок можливого порушення виробничого процесу, товарний вигляд був не привабливим, тому цей виріб не користувався попитом.

Впроваджувати і підтримувати процедури забезпечення безпеки, засновані на принципах НАССР.

23 грудня 2020 року з обслуговуючим персоналом було проведено ознайомлення з «Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти».

Отже, як вважають члени Ради по харчуванню, організація, якість харчування школярів, матеріально-технічне забезпечення виробничих процесів, організація санітарно-просвітницької роботи з питань раціонального харчування, дотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності здійснюється на достатньому рівні і є на постійному контролі адміністрації гімназії та членів Ради по харчуванню.

Голова Ради по харчуванню Л.Краснова

Члени Ради по харчуванню:

відповідальний за харчування О.Ліфер

зав.господарством В.Ковальов

сестра медична Т.Клейманова

голова ПК І.Томак

голова Ради гімназії О.Рябоштан

в.о президента шкільного

самоврядування О.Леонова

Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.