Перевірка стану організації харчування дітей Радою по харчуванню
Відповідно до доручення міського голови А.Райковича щодо посилення контролю за якістю продуктів харчування, санітарного стану харчоблоку, на виконання пунктів 1.5, 1.6 наказу управління освіти від 27 серпня 2020 року № 458/о «Про організацію харчування учнів та вихованців в закладах освіти м. Кропивницького на 2020/2021 н.р.» у закладі була проведена перевірка стану організації харчування дітей Радою по харчуванню.
АКТ
перевірки продуктів харчування та умов їх зберігання
у Кіровоградській гімназії нових технологій навчання
Кіровоградської міської ради Кіровоградської області
від 05.02.2021 р.
Акт складено комісією Ради школи з перевірки продуктів харчування та умов їх зберігання у складі: голова комісії – відповідальний за харчування Ліфер О.А.
завгосп Ковальов В.Я.
сестра медична Клейманова Т.В.
голова Ради гімназії Рябоштан О. Г.
голова ПК гімназії Томак І.І.
у присутності кухаря Флорі А.О.
Відповідно до доручення міського голови А.Райковича щодо посилення контролю за якістю продуктів харчування, санітарного стану харчоблоку, на виконання пунктів 1.5, 1.6 наказу управління освіти від 27 серпня 2020 року № 458/о «Про організацію харчування учнів та вихованців в закладах освіти м. Кропивницького на 2020/2021 н.р.», листа управління освіти Міської ради міста Кропивницького від 04.02.2021 р. «Про надання інформації», 5 лютого 2021 року була проведена позапланова перевірка в закладі щодо якості отриманих продуктів харчування, термінів придатності, сертифікатів якості та умов їх зберігання, якості миття посуду та загального санітарного стану харчоблоку.
Висновок комісії:
Комісією встановлено, що постачальниками продуктів на харчоблок школи є чотири постачальника: ФОП Ковтун І.С., ТОВ «ОПТТОРГ - К», ФОП Головач С.М., «Мавік-К». Всі продукти відповідають сертифікатам якості та терміну придатності.
Продукти, які необхідно зберігати у холодильнику – відсутні. У холодильнику знаходься тільки добова проба (сік, булочка). Температурний режим у межах норми (+3 С).
Залишок продуктів:
Цукор (50.0 кг.), чай чорний І ґатунку (1,2 кг.), цукор ванільний (0,72 кг.), кориця (0,9 кг.), олія рафінована (соняшникова) (15.1 л.), сік фруктовий (120 л.) зберігаються на полицях.
Для якісного миття посуду використовується у достатній кількості миючі та дезінфікуючі засоби
Кухонний інвентар промаркований. Інвентар для прибирання приміщень харчоблоку зберігається в окремому приміщені. Кухар має санітарний та спеціальний одяг.
Інтер’єри кухні, буфету та кімнати для прийому харчів відповідають санітарним вимогам. Столи стоять на відстані 1,5 метра, за столом одночасно можуть перебувати тільки два учня.
Документація на харчоблоці вся є в наявності ведеться старанно і охайно.
Відповідальний за харчування О.Ліфер
Зав.господарством В.Ковальов
Сестра медична Т.Клейманова
Голова Ради гімназії О.Рябоштан
Голова ПК гімназії І.Томак
Коментарi