Рада по харчуванню ГНТН

Склад Ради по харчуванню на 2018-2019 н.р.:

№ п/п ПІБ Посада
1 Краснова Л.С. голова Ради, директор гімназії
2 Ковальов В.Я. завгосп закладу
3Ліфер О.А.відповідальний за харчування, заступник директора гімназії з НВР
4 Клейманова Т.В. сестра медична
5 Томак І.І. вихователь, голова профспілкового комітету гімназії
6 Боровіков О.Ф. голова ради гімназії
7 Ковальов Іван президент учнівського самоврядування

План роботи Ради по харчуванню

Кіровоградської гімназії нових технологій навчання

Кіровоградської міської ради

Кіровоградської області

на 2018- 2019 н.р

Зміст роботи Дата Відповідальний Прим.
1 1 Про порядок організації харчування учнів у 2018-2019 н.р. 2. Складання та затвердження плану роботи Ради по харчуванню.
3. Ознайомлення членів Ради з перспективним меню та картотекою страв.
4. Перевірка документів на учнів пільгових категорій
серпень 2018 Ліфер О.А. Томак І.І.
2 1. Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку жовтень 2018 Ліфер О.А. Клейманова Т.В.
3 1. Про організацію харчування учнів за І семестр 2018-2019 н.р.
2. Про організацію харчування учнів у 2019 році.
3. Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку
грудень 2018 Ліфер О.А. Томак І.І.
4 1. Контроль за дотриманням правил миття посуду під час організації харчування.
2. Про результати перевірки умов збереження продуктів харчування.
березень 2019 Ліфер О.А. Клейманова Т.В.
5 1. Звіт про роботу членів Ради по харчуванню за 2018-2019 н.р. червень 2019 Ліфер О.А. Томак І.І.

Звіт

про роботу Ради по харчуванню

Кіровоградської гімназії нових технологій навчання

Кіровоградської міської ради

Кіровоградської області

за І семестр 2018-2019 н.р

З метою контролю за організацією та якістю харчування з 01.09.2018 року в закладі продовжила функціонувати Рада по харчуванню, до складу якої входять 7 осіб. Члени Ради по харчуванню детально ознайомилися із нормативно-правовою базою по організації харчування та допомагають адміністрації гімназії здійснювати контроль за якістю харчування учнів.

Видано накази:

· від 03.09.18 №144-о «Про організацію харчування учнів гімназії НТН на 2018-2019 н.р.»;

· від 03.09.17 №148-о «Про харчування учнів пільгових категорій гімназії НТН на 2018 рік»;

· від 24.09.18 №160-о «Про харчування учнів пільгових категорій гімназії НТН »;

· від 29.12.18 №207-о «Про організацію харчування учнів гімназії НТН на 2019 рік».

Станом на 28 грудня 2018 року кількість дітей, охоплених всіма видами харчування у закладі становила 247 учнів. Безкоштовним харчуванням охоплені 9 учнів пільгових категорій у 5-11 класах.

Вартість одноразового харчування для дітей пільгових категорій становить 10 грн.

Дотримання норм харчування здійснювалося в межах відповідних бюджетних призначень. На належному рівні працівником харчоблоку ведеться нормативно-технологічна та нормативно-технічна документація.

За звітний період члени Ради по харчуванню провели три засідання, на яких розглянуто такі питання:

· Про порядок організації харчування учнів у 2018-2019 н.р.;

· Складання та затвердження плану роботи Ради по харчуванню;

· Ознайомлення членів Ради з перспективним меню та картотекою страв;

· Перевірка документів на учнів пільгових категорій;

· Про результати планової перевірки якості продуктів харчування та санітарного стану приміщення харчоблоку;

· Про організацію харчування учнів у І семестрі 2018-2019 н.р.;

· Про організацію харчування учнів у 2019 році;

Кожне засідання Ради по харчуванню фіксується протоколом.

У закладі складено графік щотижневої перевірки роботи харчоблоку.

Адміністрація закладу разом із членами Ради по харчуванню перевірила:

· санітарний стан кімнати для приймання харчів;

· дотримання меню;

· закладку продуктів;

· наявність добових проб відповідно меню;

· якість миття посуду;

· забезпеченість миючими та дезінфікуючими засобами, прибиральним матеріалом.

Якість готової їжі у шкільній їдальні щодня перевіряється та фіксується у бракеражному журналі.

Всі продукти харчування і продовольча сировина, які надходять до комори, мають сертифікати якості і супровідні документи, дотримується графік заводу, постачання здійснюється спеціальним транспортом.

Діти привчаються до самообслуговування, вихователі, присутні у їдальні коректують поведінку вихованців за столами, дотримання ними культури споживання їжі. Дотримується температурний режим зберігання обробки продуктової сировини і видачі готових гарячих страв.

Харчоблок забезпечений матеріально-технічним обладнанням. Продукти зберігаються у спеціально обладнаній коморі де забезпечено дотримання санітарних норм і правил, у тому числі і умови товарного сусідства. Під час приготування страв суворо витримується поточність виробничого процесу.

Відповідні контролюючі органи періодично відбирають проби води для лабораторних досліджень. Результати досліджень – задовільні. У харчоблоці відведено місце для зберігання добової проби готової продукції.

Вся документація ведеться згідно з інструкцією з організації харчування й додатків до неї. Працівник харчоблоку має спецодяг, медичну книжку, дотримується правил особистої гігієни, вимог щодо організації харчування в навчальному закладі. Терези на харчоблоці гастрономічні (промарковані), пройшли метрологічні випробування. Інвентар і посуд промарковані.

Отже, як вважають члени Ради по харчуванню, організація, якість харчування школярів, матеріально-технічне забезпечення виробничих процесів, організація санітарно-просвітницької роботи з питань раціонального харчування, дотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності здійснюється на достатньому рівні і є на постійному контролі адміністрації гімназії та членів Ради по харчуванню.

Голова Ради по харчуванню Л.Краснова
Члени Ради по харчуванню:
відповідальний за харчування О.Ліфер
зав.господарством В.Ковальов
сестра медична Т.Клейманова
голова ПК І.Томак
голова Ради гімназії О.Боровіков
президент шкільного
самоврядування Ковальв Іван
Кiлькiсть переглядiв: 653

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.